Hoe stelt u iCloud goed en veilig in?

Gepost op: 27 juli 2013

iCloud

De wereld om ons heen is steeds digitaler geworden. Waar vroeger alles nog met de hand werd geschreven gebruikt nu iedereen de computer. Sinds de komst van het internet is er nog veel meer veranderd. Veel dingen gaan veel gemakkelijker echter schuilen er ook gevaren.

 

Gevaren van het internet

U heeft een klein bedrijf of een midden en klein bedrijf en alles wat u bijhoud houdt u bij op de computer of op uw netwerk. Dit gaat lekker snel, is overzichtelijk en altijd bij de hand, maar heeft u wel eens nagedacht over de gevaren. Wat gebeurd er als u problemen heeft met uw harde schijf, of u krijgt netwerk of internet problemen. Bent u dan alle belangrijke informatie voor uw bedrijfsvoering kwijt?

 

iCloud

Om bovenstaande problemen te voorkomen is iCloud een ideale oplossing. iCloud is een online opslagmedium vanĀ 5 giga bytes. Hierop kunt u al uw belangrijke informatie stallen zonder dat u kans loopt dat het verloren gaat, daarnaast staat de informatie op ICloud veilig en buiten bereik van hackers. Het mooiste is dat iCloud gratis te gebruiken is voor iedereen met een Apple ID.

 

Mogelijkheden van iCloud

Naast het stallen van informatie kunt u ook meer met iCloud. U kunt uw e-mail synchroniseren en uw agenda raadplegen. Uw contacten kunt u ook eenvoudig importeren met Outlook 2007 en hoger. Al deze belangrijke informatie voor u en uw bedrijf kunt u dan op alle apparaten die verbonden zijn met het internet inzien op de site van iCloud. Voor Windows computers is er zelfs een iCloud app te downloaden.

 

iCloud maximaal beveiligen

Uw informatie is belangrijk voor u en staat veilig op iCloud. Om uw informatie nog beter te beveiligen moet u zorgen dat u een wachtwoord instelt dat niet voor de hand ligt. Op deze manier kunnen ‘inbrekers’ uw wachtwoord niet raden. Naast het instellen van een wachtwoord kunt u ook gebruik maken van de functie ‘vind mijn Apple’. Als u deze functie inschakelt kunt u uw apparaten op een plattegrond volgen. Met deze gegevens heeft u uw Apple apparaat weer snel terug na diefstal.

  • Error thrown

    Call to undefined function split()